De opkomst van het gebruik van de mobiele telefoon

De opkomst van het gebruik van de mobiele telefoon

De mobiele telefoon wordt in het dagelijkse leven van de mens veel gebruikt. Zo wordt er met een mobiele telefoon gebeld, muziek geluisterd, spelletjes gespeeld, sociale media worden gechecked en ga zo maar door. Er zijn dan ook verschillende soorten mobiele telefoons te vinden. Deze telefoons kunnen verschillen in uiterlijk maar ook in bepaalde functies. Daarnaast zijn er andere verschillen zoals de accuduur of de grootte van de opslag die kan variëren bij verschillende soorten mobiele telefoons. 

De mobiele telefoon van vroeger en van nu

De mobiele telefoon werd vroeger vooral gebruikt door volwassen mensen om mee te bellen. Later kwamen hier steeds meer functies bij zoals de sms, de mail en verschillende gemakkelijke spellen. Het uiterlijk van de mobiele telefoon is door de jaren heen ook heel erg veranderd. Zo was er eerder een toetsenbord te vinden op een telefoon met een klein schermpje. De telefoons kon je openklappen of openschuiven, zodat het toetsenbord tevoorschijn kwam. Tegenwoordig zien de telefoons er anders uit. Er wordt nu gebruik gemaakt van een touchscreen waarmee je de telefoon bediend. Het uiterlijk van de telefoon bestaat uit een groot beeldscherm en gaat gemakkelijker kapot dat de telefoons van vroeger. 

Het aanschaffen van een mobiele telefoon met een abonnement

De prijzen van de mobiele telefoons zijn ook behoorlijk gestegen. Vooral als je gaat voor een van de nieuwste modellen zoals de IPhone 13 mini. Vergelijk prijzen van de iPhone 13 Mini voor het vinden van de beste deal. Bij het hebben van een mobiele telefoon kan het van pas komen om een abonnement te hebben. Hierbij kan je gebruik maken van internet, belminuten en sms. Bij de meeste abonnementen betaal je eens per maand een bedrag. Er zijn verschillende soorten abonnementen te vinden. Zo zijn er abonnementen voor mensen die veel bellen en veel internet gebruiken, die dan ook prijziger zijn dan abonnementen waarbij je minder belminuten en internet krijgt. 

Je telefoon niet alleen gebruiken om te bellen

Tegenwoordig worden mobiele telefoons niet alleen meer gebruikt om mee te bellen. Een groot deel van de mensen checkt sociale media op zijn of haar telefoon. Sommige mensen kunnen hier wel uren op spenderen. Dit kan dan gaan over apps zoals Facebook, Whatsapp of Instagram. Vooral veel jongeren maken gebruik van sociale media. Doordat tegenwoordig steeds jongere mensen een telefoon bezitten, soms wel van 12 of 13 jaar oud, is het gebruik van de telefoon ook veranderd. 

Te lang op je telefoon zitten kan niet goed zijn voor je gezondheid. Zo is het slecht voor je ogen en kan het invloed hebben op je slaap wanneer je net voor het slapen gebruik maakt van je telefoon. Het is het beste voor je gezondheid wanneer je 1 a 2 uur voor het slapen je telefoon aan de kant legt. Ook kan je bij een te veel gebruik van je telefoon een scherm limiet instellen. Hierbij stel je bijvoorbeeld voor jezelf in dat je maximaal een uur per dag gebruik mag maken van je telefoon. Hierdoor zit je niet te lang achter je telefoon en heb je er toch plezier van. 

Reacties zijn gesloten.