Eigen website maken, waar te beginnen

Eigen website maken, waar te beginnen

Je wil graag je eigen website maken maar weet niet waar je moet beginnen. Als je niet thuis bent in het wereldje dan is dit erg logisch en wij willen je in dit artikel de goede richting in helpen zodat je weet waar je moet starten.

Waarmee wil je een eigen website maken?

Misschien is het handig om eerst uit te zoeken met welke software je een eigen website wilt maken. Een eigen website maken kan namelijk met heel veel verschillende software. Op eigenwebsitemaken.nl kun je een overzicht vinden van verschillende website builders waarmee je een eigen website kunt maken. Deze software pakketten zijn getest en beoordeeld door de redactie van Eigenwebsitemaken.nl. In de verschillende artikelen gaat men diep in op de mogelijkheden van de software zodat jij dit onderzoek niet meer hoeft te doen. Super handig dus om eens naar te kijken.

Naast website builders heb je natuurlijk ook het meest bekenden Open Source CMS waarmee je een eigen website kunt ontwikkelen, WordPress. Met WordPress kun je erg eenvoudig een eigen website maken en het voordeel van WordPress is ook dat je de kosten relatief laag kunt houden mits je de juist investeringen doet. Wil je hier meer over weten en stap voor stap meegenomen worden in dit proces? Ga dan eens naar: Eigen WordPress website maken. In dit artikel leggen ze stap voor stap uit waar je moet beginnen als je een eigen WordPress website wilt maken.

Naam, domeinnaam en eventueel hosting

Als je dit hebt uitgezocht dan ben je al een heel eind en waarschijnlijk heb je al een naam voor je website. Zo niet, dan is het goed om hier nu eerst over na te gaan denken. Je moet natuurlijk ook een domeinnaam gaan registreren en het is dan vaak wel handig om hier je bedrijfsnaam of naam van het project of onderwerp in mee te nemen.

Afhankelijk van de keuze die je hiervoor hebt gemaakt is het kiezen van een juiste hosting provider ook heel erg belangrijk. Er zijn honderden hosting providers die pretenderen de beste te zijn. Het is natuurlijk afhankelijk van waar je naar op zoek bent maar wat je soms het beste kunt doen is hosting vergelijken op websites als Hostingvergelijker.nl. Hier worden bekende en goede hosting providers beoordeeld door bestaande klanten en de specificaties van de verschillende hosting pakketten en providers kun je gemakkelijk naast elkaar leggen. Zo kun je een goede hosting provider kiezen voor je eigen website.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele basis stapjes om mee te beginnen maar zeker niet onbelangrijk. Een goede basis is heel belangrijk om mee te beginnen. Als deze goed is dan volgt de rest vanzelf.

Reacties zijn gesloten.