Xbox series x vaak uitverkocht

Xbox series x vaak uitverkocht

Bij gamers is het wel bekend dat een nieuwe gameconsole bij de lancering een stuk duurder is en soms zelfs uitverkocht raakt in de eerste week. Maar het komt niet zo vaak voor dat een gameconsole voor langere tijd uitverkocht is. Dit is nu echter wel het geval met de Xbox series x, maanden na de eerste lancering zijn er nog steeds mensen die met moeite een Xbox kunnen bemachtigen.

Online wachtlijsten

Doordat de vraag een stuk groter is dan het aanbod, gaan de game consoles als warme broodjes over de toonbank. Online is vaak te lezen wanneer er een voorraad is of wanneer deze binnenkomt. Echter dien je jezelf dan in te schrijven voor een wachtlijst om een kans te maken dat jij bij de gelukkigen hoort die een Xbox series x kan aanschaffen.

Hierdoor zijn er veel mensen die online vragen of iemand nog een plek weet waar ze te koop zijn. Of zelfs waar een plek is met een niet al te lange wachtlijst. Dit zelfs terwijl het al meer dan een jaar geleden is dat de eerste te koop was in Nederland.

Tweedehands erg duur

Door het kleine aanbod en de grote vraag zijn de prijzen van tweedehands apparaten enorm gestegen. Het komt zelfs voor dat de vraagprijs voor een gebruikte xbox hoger ligt dan de vraagprijs in de winkel. Je zou misschien denken dat mensen dan blijven zitten met hun xbox. Maar niets is minder waar, ze geraken hun xbox nog steeds in korte tijd kwijt.

Handel in xbox

Doordat er grof betaald wordt voor tweedehands apparaten, zijn er ook steeds meer mensen die er wel handel in zien. Ze doen hun uiterste beste om een nieuwe xbox te bemachtigen om deze vervolgens direct weer te koop te zetten voor 50 tot honderd euro meer dan het aankoopbedrag.

Reacties zijn gesloten.